Kizo rekreativac o Jaski

žaruljaIz drugog kuta o polumaratonu Jaska!
Nisam mislio iæi, no u petak je školska obljetnica relativno dobro prošla, do 3 h. Tak' da je u subotu bilo prostora za odmor i za odluku o iæi ili ne iæi u Jasku.

Naravno, poziv na odojak u poslije podnevnim satima kod  frendova u G.Vrapèu sam morao naknadno odbiti. Naravno, raèunajuæi s tim da poslije Jaske idem u St.Toplice kod ponajboljeg pajdaša u viksu na roštilj. Predtrkna atmosfera je bila fenomenalna. Bina, mjuza, vrijeme, organizacija i sve ostalo je bilo na visokoj razini. Pri prijavi sretnem nekolicinu novih poznanika i Andya.
Presvlaèenje, zagrijavanje i bla-bla do samog starta. Od poèetka do samog kraja pokušao sam se držati neke sredine i ne forsirati, zbog predstojeæih uzbrdica nakon 6-7 km. I tak' dalje, i tak' dalje. Negdje na 5-om sam sustigao Andya, pa smo peglali neko vrijeme zajedno. Na nekom od brežuljaka sam malo stis'o i udaljio sam se sustigavši neku drugu skupinu. Putem smo imali i navijaèe ili samo gledaoce. Vode je bilo napretek. Zlatna djeèica. Da vode nije bilo, ne znam … Sunce je bilo opako. Dok sam na brijegu, dolazi nizbrdica i zraèno hlaðenje. Znao sam, sjurivši se nizbrdo, raširiti ruke k' ptica da bi uspio uhvatiti svaki djeliæ vjetra kako bi se ohladio. A, vodu nisam odbio ni jednom. Dva-tri gutljaja, a ostalo po glavi k'o hladan tuš. Sve u svemu, zbog krajolika, je trka bila zanimljiva. Zato me ubija ravnica. Pred sam kraj (cca 3km) ravnica, neka žitna (ili kakva veæ) polja. Ravno do zla Boga, nikad kraja. Utjeha je bila, na kraju te pustare, voda. No, tak' ledena da nemreš vjerovat. Trnu zubi ! A, onda neko nogometno igralište i oznaka da još ima 1 km i još k tome šumski hlad. Tad sam stis'o i prestigavši u samom 500-metarnom finišu 5-6 trkaèa u doslovno uletio u cilj uz pohvalne komentare organizatora s bine. Rezultat 1:53:56. Savršeno. Malo samo se ispuho, rastego i pod ''strehu'' u hlad. A, kad tamo. Tjestenina, saft, kobasice i ono zbog èega se takoðer isplatilo pomuèiti – zapeèeni grah i piva !!
Nisam mislio jesti jer žurim na roštilj, no ovo se ne propušta. Nagrabih malo, otpijem i evo i Andya. Malo spikice i razmjena telefona i okvirni dogovor…
http://www.kizorekreativac.bloger.hr/
Podijeli na: Facebookgoogle_plusmail

Komentraj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*