Jastreb u Njemaèkoj

Helena i Branko ogorevcKrešo me zamolio  da napišem, kako sam proveo svoj posjet Njemaèkoj, odnosno Remscheidu gdje smo moja supruga i ja živjeli i radili, a ja pomalo trèao, od 1970 do 2007 godine.
Možete si misliti da nam je to putovanje koje sad doživljavamo iz jedne sasvim druge perspektive, vrlo ugodno i zanimljivo.Mi sad imamo vremena i ne moramo se žuriti da na vrijeme stignemo, na posao. Ovaj put smo putovali u Njemaèku, kao da idemo na odmor, pa smo se tako i ponašali. Posjetili smo prijatelje, a posebno moje prjatelje, sa kojima sam pretrèao na tisuæe kilometara,po ljepom "Bergische Land"djelu  sjeverne rajnske vestfalije oblasti izmedu Kölna, Düsseldorfa i Dortmunda.
    Kad sam vec bio tu,morao sam trèati poznati "city lauf" u Remscheidu 10 km. gdje je  bilo oko 400 natjecatelja, medu kojima sam se i ja vrtio šest krugova u centru grada.Takve staze nisu baš za neke dobre uspjehe, ali što se može svi smo morali proæi istu. U mojoj kategoriji je bilo samo 7 trkaèa a ja sam bio drugi sa 49.26 minuta ( kao da sam ovdje doma trèao, uvijek drugi ili treæi)
Tjedan dana kasnije je bila prava trka u Leverkusenu, polumaraton (21.1)km. trèalo se sa chipom tako da nije važno kada startaš, i onako ne bi bili zadoljni, jer nas je bilo oko 2300 sudionika.U mojoj klasi nas je bilo 40, možeti si misliti 40 dedica, trèi u istom pravcu.Da ne duljim, ovdje nije bilo drugog ili treæeg mjesta, tu sam osvojio osmo mjesto sa 01:47:26
    Sreo sam prijatelje sa kojima sam veæ ranije trèao 24 sata neprekidnog trèanja, što se održava svake dvije godine.Naravno da sam se pridružio i trèao u noæi od 16-tog na 17-tog lipnja u noæi izmedu 3 i 7 sati. Ukratko, trèi se sa ekipama, a bilo ih je 12 i uvijek je jedan trkaè na stazi, a trèi se oko jezgre grada Lütringhausena, staza je duga 750 metara.Malo ravno onda lagana nizbrdica a onda jaka uzbrdica, i kraj.Može se trèati jedan krug ili više kako koga volja odnosno koliko sudionika je momentalno prisutno.
    Trèati jedan krug pa onda pauzirati 15-25 minuta pa onda opet trèati, nije baš dobro za stare kosti, ja sam pokušavao trèati dva ili tri kruga.Naša ekipa je osvojila drugo mjesto, i na veliko veselje trkaèa i publike prestala je padati kiša i tako smo cijelo poslije podne sproveli na sunèanom toplom, a piva je tekla kroz suha grla. Još jedna posebnost, sa posebnom dozvolom organizatora jedan od mojih prjatelja koji se priprema za trku oko Mont Blanca,trèao je 24 sata, i pretrèao 160,5 kilometara. Poslije svih tih trèanja i posjeta dobili smo supruga i ja gripu, tako da smo se bolesni vratili doma,tako mi je trka u Lupoglavu ostala bez rezultata, na brdskim trkama.
    Juèer sam opet pretrèao moju dragu okolicu;Pavlovèani Donji, Zdihovo,Reka Donja,Goviæ,Hrastje,Èrnilovec i doma kroz srednju i gornju Jasku do Zdihovacke. Moja supruga je zadovoljna ,i veli "hvala Bogu opet trèi"
Tako vam je to dragi moji, dok trèiš dotle živiš!
Podijeli na: Facebookgoogle_plusmail

Komentraj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*