Trčanjem povezali Jasku i Samobor!

U organizaciji Jaskanaca i Samoboraca održan je prvi JaSam maraton, utrka koja je povezala dva susjedna i prijateljska grada. Osim iznimno zahtjevne utrke, natjecatelje je privukao i prekrasan krajolik parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

jasam5

Već prve godine utrka je okupila gotovo 150 natjecatelja, rekreativaca, ali i uspješnih trkača.
U najtežoj kategoriji, maratonu dužine 40 kilometra sa čak 2200 metara uspona, pobijedili su članovi AK Sljeme, Dragan Sobota i Veronika Jurišić. U utrci na 14 kilometara pobjednik je Mario Špoljar, član AK Oroslavje, a pobjednica Maja Marukić iz AK Sljeme.

jasam7

I na rekreativnoj utrci na 5 kilometara pobijedio je Sljemenaš Goran Đogolović, dok je prva Jaskanka Suzana Kokot.
Organizatori utrke, Atletski klub Jastreb 99 i Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor pripremili su bogate poklon pakete za sve natjecatelje i pobjednike, uz podršku Grada Samobora i Grada Jastrebarskog, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, turističkih zajednica i sportskih saveza oba grada te brojnih sponzora.

jasam4
Među natjecateljima našli su se i Jaskanci, saborski zastupnik Mihael Zmajlović, gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Domagoj Šlat, dok je Samoborce predvodio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec sa suradnicima.

jasam3jasam2
Tako su još jednom povezani gradovi koji i inače njeguju prijateljski odnos i suradnju, osobito na sportskom planu i kroz sve popularnije trčanje.

R E Z U L T A T I

F O T O    G A L E R I J A by Željko Oreški

F O T O   G A L E R I J A by Ana Marija Jugović

F O T O  G A L E R I J A  by Milan Beuk

Iz pera pobjednika..

3D prikaz staze

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*