Održana godišnja skupština

Na Valentinovo, u našoj nizinskoj bazi Restoranu “K Lojzeku”, održana je godišnja skupština našeg kluba. Tridesetak zaljubljenih jastrebova i jastrebica uživalo je u stručnom vođenju skupštine našeg veterana Josipa Dikona, izlaganjima dopredsjednika Krešice Radelje te Valentinovskoj večeri uz svijeće.

A što se radilo u 2019.?

U 2019 prema dugogodišnjoj tradiciji imali smo završetak 17. i Početak 18. Zimske lige. Zadnjih dvije godine liga ima po 11 kola. 6 kola u tekućoj godini i 5 u slijedećoj. Novost koju smo uveli prošle godine je da sva djeca 14 godina i mlađa ne plaćaju startninu. Na taj način pokušavamo stimulirali djecu da se bave sportom. Za najbolje na kraju lige organizirane su nagrade u obliku pehara, medalja i prigodnih poklona.

Bubbles liga“
Drugo izdanje Bubbles Lige koja je održana tokom travnja i svibnja koja realizirana u suradnji s našim vinarima i članovima (Obitelj Šember i obitelj Tomac). Start i cilj bio je u vinariji Šember u Donjim Pavlovčanima, . Na stazi ukupne duljine 6,5 km tokom 6 kola nastupilo je ukupno 202 natjecatelja, s prosjekom od 78 natjecatelja po kolu. Prvo kolo imalo je humanitarni karakter, prikupljeno je 4.980,00 HRK za troškove operacija Lucije Seničić koji su uplaćeni na žiro-račun njezine majke.

  1. « Jaskanski polumaraton » – 3. Memorijal Predrag Bošnjak
    19.05.2019., uz polumaraton, trčale su se i utrke na 10 km „3. Jaskanski cener“ i na 5 km „utrka građana“. Sam polumaraton uključen je u Cestovni kup Hrvatske. Na polumaratonu i ostalim popratnim utrkama nastupilo je preko 300 takmičara. Utrka polumaratona bodovala se za Hrvatski Cestovni kup. Po prvi put na utrci pobijedio je „domaći“ trkač i član AK jastreb 99 Kristijan Rubinić.
    Dan ranije u subotu organizirana je dječja utrka na kojoj je nastupilo gotovo 100 školske i predškolske djece. Za sve koji su nastupili osigurani su prigodni pokloni i medalje za najbolje.

Takmičenje

Tokom 2019 naši članovi i natjecatelji nastupili su na brojnim utrkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Mnogi od njih imali su i zapažene rezultate. U ovom izvještaju navest ćemo samo one koji su službeno bili pod okriljem naše krovne organizacije tj. HAS-a.
Gašenjem Planinskog kupa s krajem 2018 u kojem su naši članovi imali zapažene rezultate posljednjih godina, prioritet u 2019 je bilo Cestovni kup i Liga. U puno jačoj konkurenciji i većem broju broj utrka naši natjecatelji imali su zapažene rezultate.

Naša „lokomotiva“ u drugom dijelu sezone nakon ozljede bio je Kristijan Rubinić koji je ostvario zapažene rezultate, nekoliko pobjeda i brojna postolja . Ostaje žal, jer da nije bilo ozljede sezonu bi završio među prva ti trkača. Važno je izdvojiti i Zoricu Cvanciger koja je na kraju završila ukupno kao 6. i 2. u kategoriji i Nikola Hrković ukupno 8. i 1. u kategoriji.


Ekipno seniori su završili na 9. mjestu, seniorke na 8. mjestu u konkurenciji preko 35 klubova. Na 10 utrka Hrvatske lige gdje su se zbrajali bodovi seniora i seniorki AK Jastreb 99 je završio kao deseto plasirana ekipa.
Od ostalih takmičenja važno je izdvojiti i 6.mjesto Nenada Ostojića na PH u trailu. Utrka je održana 12.04.2019 u sklopu događaja „100 milja Istre“ Na dužini staze od 110 km ostvario je odličan rezultat u vremenu od 14:20:31.

Klub je u suradnji s OK Jelen 14.12.2019 organizirao humanitarnu utrku Jaska Advent Run. Sredstva u iznosu od 2.000,00 HRK iskorištena su za kupnju namirnica koja su u suradnji s GOCK podjeljena osobama slabijeg imovinskog statusa.


Prošlogodišnja “klubska” utrka za koju je organiziran autobus održana je u Varaždinu. Ujedno ta se utrka bodovala za Hrvatski Cestovni kup. Na samoj utrci nastupilo je preko 25 naših članova.

Kakav je plan za 2020. ?

Za 2020 prijedlog Izvršnog odbora da se fokus stavi na utrke cestovnog trčanja i određene trail utrka koje su pod okriljem HAS-a i ZAS-a. Budući da zaključno s 12.02.2020 još uvijek nije službeno
objavljen kalendar sa svim utrkama u 2020, Izvršni odbor će naknadno obavijestit sve natjecatelje kako bi mogli planirat utrke na kojima će nastupat. Prioritet će biti i sve utrke PH (10 km, cross, polumaraton i maraton, trail).

Kao i svake godine organizirat ćemo nekoliko utrka:

  1. Međunarodni polumaraton JASKA 2019. – 4. Memorijal Predrag Bošnjak Hrvatski cestovni kup

2.Cross Utrka u parku za djecuKolarić vina zimska planinska liga Japetić – 11 kola

3.Bubbles run liga – 6 kola

4.Advent Run – humanitarna utrka

Obzirom na pozitivna iskustva prošlih godina, klub će ponovno preuzeti organizaciju i prijevoz na jednu utrku, za članove kluba, njihove obitelji i simpatizere kluba. Nakon što se utvrdi kalendar, Izvršni odbor će prikupiti prijedloge članova kluba, i putem ankete ponudit na glasanje za određenu utrku. Kod odabira utrke i datuma važno je da se ne preklapa s nekim s nekim službenim natjecanjem.Tereza Vuković je predložila odlazak na Brdsku utrku Una u Nacionalnom parku Una gdje pomaže u organizaciji.

Pozdravio nas je i predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarsko Domagoj Šlat.

BILTEN 2019

Komentraj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*