2 u 1

Da se ne bi pomislilo kako smo zamrli od neaktivnosti, evo malog reporta sa zadnje dvije trke na kojima smo sudjelovali – Vrbovec i Sisak – Trebarjevo

    1. Nedjelja 10. lipanj – 14. polumaraton « Vrbovec 2007. «

Polumaraton u Vrbovcu ima sve odlike prvorazredno organizirane trke, što u poplavi svega i svaèega na našoj cestovnoj atletskoj pozornici nije nimalo lako. Staza vodi po pitomim bregima bez velikog prometa, okrijepe skoro ko u Jaski, kilometri oznaèeni, tuširanje u novoj Osnovnoj školi, ruèak u restoranu, pive skoro ko u Jaski, tombola opet skoro ko u Jaski, temperatura ( 28 * C ) skoro ko u Jaski, diplome pojedinaèno i ekipno sa fotkom, i još puno sitnih detalja koji ovu trku stavljaju u sam vrh hrvatskog atletskog cestovnog cirkusa. Mala ali vesela ( èim je Breza u blizini ) ekipa Jastrebova pojavila se na startu. Breza i Mario odmah daju do znanja da æe iæi rekreativno, ma što to znaèilo. Bek odluèuje ganjati konkurenciju iz svoje izuzetno jake kategorije ( M 55 ). Ja sam rezerviran, s obzirom na temperaturni šok iz Jaske. No, nakon opreznih 10 km ( 50 min. ) lagano se otvaram i sa lakoæom ubrzavam i ulazim u cilj bez umora sa 1 : 43. Bek ne uspijeva poloviti svoje Mpedesetpetice i završava na nezahvalnom 4. mjestu sa solidnim rezultatom 1: 38. Breza ulazi zadovoljan u cilj sa 1 : 52, što on smatra uspjehom jer zbog intezivnih radova na kuæi i u vinogradu, ne uspijeva spojiti dva normalna treninga. Neispavani ( zbog male Ane ) Mario Keleèiæ je sa puno napora ostvario vrijeme 1:55 i nezahvalno 4. mjesto u M30.

    1. Utorak, 12.lipanj – 12. mini maraton « Sisak – Trebarjevo «

Druga trka u tri dana. Kažu atletski treneri da to nikako ne smijete raditi. A s obzirom da smo mi sami sebi najbolji treneri i najljuæi neprijatelji, èesto radimo neprimjerene stvari zbog kojih na kraju ispaštamo u obliku ozljeda. Tako sam se i ja neodgovorno pojavio u utorak u 19 sati u centru Siska na startu kratke ( 15 km. ), ali brze trke Sisak – Trebarjevo. Da ne budem sam pobrinuli su se Tonka i Štef Jandreèiæ i uskrsnuli Dražen Henc. I kako to obièno biva na kratkim i ravnim trkama, od samog starta nešto te pikne vrit, ponese te masa i kreneš tempom koji granièi sa zdravim razumom. Henc i Štef daleko ispred mene, a ja gledam sat na 5.-om kilometru i ne mogu vjerovati – 20:00 !?! Koji mi je vrag ? I kaj sad, kad sam veæ poludio neka ludujem do kraja.

I do cilja peri deri, i u Trebarjevo dolazim sa rezultatom 1:03 ( 4:12 po km. – 5. u kategoriji ). Van svake pameti. Dva dana poslije Vrbovca i 4 dana prije Uèke. Dražen Henc drži dobrih 3:50 po km. i ulazi u cilj sa rezultatom 58 :31. Bravo Dražen. Štef konaèno na pola staze malo usporava i na kraju je prebrz èetrvrti sa 1:02. Neposlušna Tonka ulazi ljuta u cilj sa isto tako prebrzih 1:13 ( ovo « prebrzo « napominjem stalno zbog Uèke koja nam je u subotu, i zbog koje bi se ovaj tjedan trebalo relaksirati ). Ljuta Tonka ko ljuta trava – dobila ju Ana Dragojeviæ u finišu. I misli tako ljuta Tonka da je 2. u kategoriji, sve dok ne završi obrada rezultata, kad li ono Ana malo starija i u kategoriji Ž45. Tonkinom veselju nema kraja – 1. u kategoriji i kuverta sa 300 kn. u džepu. Putni troškovi pokriveni.

Za kraj mala obavijest glede Uèke : polazak u subotu kod kafiæa KOKO ( kod Goluba ) u Jastrebarskom u 7 sati. Goga kupi Bobana kod King Crossa u 6.30 h, ide do Jandreèiæa u Samobor i onda svi u Jasku. Poslije trke slijedi domjenak u Ribarnici Volosko.

Muška ekipa : Štef, Boban, Golub i Predrag

Ženska ekipa : Goga,Iva, Tonka i Ana

 

Podijeli na: Facebookgoogle_plusmail

Komentraj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*