Polumaraton Jaska

Polumaraton “Jaska” se održava već 14 godina. Konfiguracija staze je takva da je prvom djelu staze lagana uzbrdica, pa zatim grozomorni usponi i nizbrdice i nakon 10. kilometra lagana nizbrdica sve do cilja.

Konfiguracija staze je takva da je prvom djelu staze lagana uzbrdica, pa zatim grozomorni usponi i nizbrdice i nakon 10. kilometra lagana nizbrdica sve do cilja u centru Jaske.Neki ga zovu “Plitvice u malom”.
Prvo trče najmlađi dakle djeca od 1.- 4. razreda na 1000. metara zatim djeca od 5.- 8. razreda na stazi od 2000. metara. Pet minuta nakon starta glavne trke na 21,1km kreće trka na 5000m srednješkolaca i građana.
Zna se okupiti dvjestotinjak trkača na polumaratonu, s obzirom da je sljedeće subote Plitvički maraton a mnogi se čuvaju za tu trku – vrlo veliki broj.
Polumaraton se održava svake godine krajem mjeseca svibnja. Mnogi trkači hvale brojne okrijepne stanice skoro svakih 3km koje ovaj “vrući polumaraton” čine lakšim i podnošljivijim. Jastrebarsko je autoputom udaljeno 20km od Zagreba tako da je dobro prometno povezano (www.jastrebarsko.hr ).
Raduje nas dolazak na ovaj tradicionalni svibanjski polumaraton u ovolikom broju i drago nam je kada kod nas dođe više ljudi na trku nego na neke polumaratone u velikim hrvatskim gradovima koji su enormno veći od Jaske (6000. stanovnika).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*